Coerdt Meubelrestauratie

Sinds 2017 ben ik als zelfstandig restaurator gevestigd in in de Waarderpolder in Haarlem.

Ik restaureer met zo klein mogelijke ingrepen en met respect voor de geschiedenis van het object. Ik zorg er daarbij voor dat de geschiedenis zo veel mogelijk leesbaar blijft. Waar mogelijk gebruik ik reversibele technieken en materialen die ook gebruikt werden in de tijd dat het object is gemaakt.

Opleiding en ervaring

Ik ben in Duitsland opgegroeid en opgeleid. Na het gymnasium heb ik daar de opleiding tot meubelmaker (Tischlergesellin) gevolgd. Daarna volgde de opleiding tot meubelrestaurator. Een van de toelatingseisen van die opleiding was het doorlopen van een stage van minimaal twee jaar. Ik heb daarom drie jaar stage gelopen. Het eerste jaar bij Bierbaum in Mörlenbach, het tweede jaar bij Akathus in Berlijn en ten slotte een jaar bij Bruijs en Schulte in Amsterdam. Tijdens de vierjarige opleiding "Restauratie en conservering van meubelen en houten objecten" aan de University of Applied Sciences in Potsdam, heb ik werkervaring opgedaan bij The Wallace Collection in Londen en Ebénisterie Michel Jamet in Parijs. Daarna ben ik zeven jaar als restaurator meubelen bij het Rijksmuseum in Amsterdam werkzaam geweest.

Ethisch restaureren

Ik werk volgens de Europese richtlijnen zoals vastgelegd in de ethische code van E.C.C.O (European Confederation of Conservator-Restorers Organisations).

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

Restauratoren Nederland , de vereniging in Nederland voor professionals op het gebied van beheer en behoud van cultureel erfgoed.

Verband der Restauratoren , de beroepsvereniging voor restauratoren in Duitsland.