Coerdt Meubelrestauratie

Wij zijn gevestigd in in de Waarderpolder in Haarlem. Wij richten ons op restauratie van uw meubelstuk en geven u deskundig advies. We nemen u desgewenst stap voor stap mee in het plan en de uitvoering. Uw bezit is bij ons in goede handen.

U heeft vast uw eigen ideeën bij wat een restauratie van uw meubelstuk zou moeten inhouden. U ziet dit graag aangevuld met een gebalanceerd advies van een vakbekwaam restaurator met gevoel voor historische waarde.

Vakkundig restaureren

Andrea Coerdt heeft na het gymnasium de opleiding tot meubelmaker (Tischlergesellin) gedaan. Daarna heeft zij gedurende drie jaar stage gelopen: bij Bierbaum in Mörlenbach, bij Akathus in Berlijn en bij Bruijs en Schulte in Amsterdam.

Tijdens de vierjarige opleiding "Restauratie en conservering van meubelen en houten objecten" aan de University of Applied Sciences in Potsdam, heeft zij werkervaring opgedaan bij The Wallace Collection in Londen en Ebénisterie Michel Jamet in Parijs. Daarna heeft zij zeven jaar als restaurator meubelen bij het Rijksmuseum in Amsterdam gewerkt.

Wij restaureren uw objecten met zo klein mogelijke ingrepen en respect voor de geschiedenis van het meubel. Hierbij wordt de natuurlijke veroudering van de materialen waaruit uw object is opgebouwd gerespecteerd en blijft de geschiedenis van het object leesbaar. Er worden zo veel mogelijk reversibele technieken gebruikt.

Ethisch restaureren

Wij werken volgens de Europese richtlijnen zoals vastgelegd in de ethische code van E.C.C.O (European Confederation of Conservator-Restorers Organisations).

Andrea Coerdt is lid van:

Restauratoren Nederland, de vereniging in Nederland voor professionals op het gebied van beheer en behoud van cultureel erfgoed.

Verband der Restauratoren, de beroepsvereniging voor restauratoren in Duitsland.